Langer van je iPhone-batterij genieten? Dit moet je doen

Geplaatst op zondag 22 oktober 2017 @ 08:12 , 163 keer bekeken

Soms heb je voor je gevoel helemaal niet veel gebruik gemaakt van je iPhone, maar is de batterij toch sneller leeg dan je zou willen. Dat kan kloppen, want je telefoon verbruikt ook energie als je ’m helemaal niet aanraakt.
Je iPhone is continu actief, denk bijvoorbeeld aan de e-mail-app die elk moment wordt ververst. Met een paar trucjes kun je ervoor zorgen dat je langer van de batterij kunt genieten en je telefoon niet steeds hoeft op te laden. Simpel en effectief!
 
Sluit apps niet volledig af
Grote kans dat je denkt dat apps sluiten ervoor zorgt dat je de batterij spaart. Maar het tegendeel is waar: het volledig afsluiten van apps – door ze omhoog te swipen – vraagt juist veel van je batterij en kost dus extra energie.

Zet wifi en bluetooth uit
Net zoals de meeste mensen heb je wifi waarschijnlijk altijd aanstaan. Is er geen werkende verbinding in de buurt waarop je je iPhone kunt aansluiten? Zet de wifi dan uit, anders gaat je telefoon continu op zoek naar een netwerk in de buurt en dat vreet energie. Dit geldt ook voor je bluetooth.
 
Zet je geluid aan óf uit…
…maar niet op de trilstand. Dat trillen vergt veel energie en dus is je batterij sneller leeg. Helemaal uit is prima, gewoon het geluid aanzetten ook.
Wist je tot slot dat je iPhone een energiebesparingsstand heeft? Die zorgt ervoor dat je batterij het langer uithoudt. Ga naar Instellingen > Batterij en zet de besparingsstand aan. In het gebruik merk je er weinig van, maar de batterij hoeft een stuk minder vaak te worden opgeladen.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: