Waarschuwing:

Geplaatst op vrijdag 06 januari 2017 @ 06:55 , 233 keer bekeken

Waarschuwing: Oplichting door vreemde telefoonnummers die je bellen

Steeds meer mensen melden gebeld te worden door een vreemd nummer uit een ver land zoals bijvoorbeeld Libië. Ook zelf ben ik op korte tijd twee keer gebeld door een vreemd nummer uit dit land.

De manier waarop ze bellen is vreemd, de telefoon gaat één keer over en daarna wordt het onmiddellijk beëindigd. Het internet en verschillende forums staan vol met berichten en klachten over het gebeld worden door een nummer uit Libië, maar ook andere landen zoals Madagaskar, Somalië, Afghanistan, etc.

Oplichting door vreemde telefoonnummer, neem niet op!

De conclusie is helder en duidelijk, neem geen van deze gesprekken aan en bel ze vooral niet terug. Het gaat hier om scamming, en de enige reden waarom deze personen je bellen is om je op te lichten.

Het probleem is niet nieuw en komt ieder jaar terug. Het gaat hier vaak om 0088-nummers, dit zijn internationale nummers die worden gebruikt voor bijzondere toepassingen en zijn heel duur om te bellen. Ook de nummers uit bijvoorbeeld Libië (landcode: 0021-nummers) zijn bijzondere nummers. Een minuut terugbellen kan je al €50 kosten, iets wat je dus niet wil meemaken.

Algemeen advies: Neem vreemde nummers niet op en bel ze zeker niet terug. Wie een iPhone heeft kan via de Telefoon applicatie bij het tabblad ‘Gemist’ zien uit welk land het nummer afkomstig is, dit staat onder het telefoonnummer.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: